Norsk individuell tävling på Kalnes

Hej!
Den 18 April var vi 4 glada svenskar som åkte över till Norge för att deltaga i en 1-dags individuell tävling. Det var: Eva Persson på Elsa, Isabelle Knutsson på Wammis, Ebba Ardbring på Polo och Elin Schelander på Chicka. Det var två klasser som hade indelningen "lett" och "middels". I "lett" klass var det 4 st deltagare som vart lite mindre rutinerade och i klassen "middels" vart det 20 st mer rutinerade ekipage oavsett ålder (vi räknade ut att Elin var 3 gånger så gammal som Ebba! Vad som var till fördel/nackdel med det är ännu oklart...).
Platsen hette Kalnes och vart belägen ganska så nära den norska gränsen i Grålum utanför Sarpsborg. Superfin stor anläggning med fibersandsunderlag där ponnyer riktigt flög fram över.
Vi åkte alla dit dagen innan och sov över på tävlingsplatsen. Blev en hel del knåpandes att få ihop funktionärer och linjedomare men vi hjälptes alla åt så det löste sig till slut. Bakom kameran fanns den nyligen knäopererade Linn "Seppo" Wing (ägare till Elsa) som tog många fina kort under hela lördagen.
Det var två kvalheat på 5 grenar vardera innan finalen på 7 grenar.
Ebba på Mr Polo red ihop 34 poäng under kvalen.
Isabelle på Wammis 24 poäng.
Eva på Elsa 40 poäng.
Elin på Chicka 47 poäng och därmed hade vi 3 st svenskar färdiga för A-final som hade plats för 6 st deltagare.
Isabelle red i C-final där hon visade vart skåpet skulle stå med en vinst.
I A-finalen vart det hårt tryck om platserna och efter sista grenen stod det klart att det skulle bli skiljegren mellan Eva Persson och norska Sofie Houge om förstaplatsen genom tvåflagg, alltså en mindre landskampsdrabbning... Lyckligtvis kom vår svenske hjältinna Eva segrandes ur striden om guldet!
Bronsplatsen tog även den Sverige hand om genom Elin och tappra junioren Ebba kom in på en 4:e plats så vi gjorde helt klart ett bra avtryck i resultatlistan (spec viktigt nu när skidsäsongen är över)!
Vi var alla vädligt nöjda med våra ponnyer och arrangemanget av tävlingen och kommer garanterat återkomma till vårt grannland för fler tävlingar framöver!
//Elin